Fethullah Gülen 83 yaşında öldü

Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişiminin sorumlusu olduğu gerekçesiyle ABD'den iadesini istediği Fethullah Gülen 83 yaşında öldü.
Fethullah Gülen
Fethullah Gülen
Gülen'e yakın sosyal medya hesaplarının duyurduğu ölüm haberi daha sonra yakınları Kemal Gülen ve Ebuseleme Gülen tarafından teyit edildi.

Dışişleri Bakanlığı da, Türkiye'nin istihbarat kaynaklarının Gülen'in öldüğünü doğruladığını açıkladı.

1999 yılında hakkında dava açılmasının ardından ABD'ye taşınan Gülen'in lideri olduğu hareket, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ardından "Fethullahçı Terör Örgütü" olarak nitelendirilmeye başlanmıştı.

Dışişleri Bakanı Fidan: 'Bu karanlık örgütün lideri ölmüştür'

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gülen'in ölümünü ilk doğrulayan devlet yetkilisi oldu.

Fidan, Ukraynalı mevkidaşı ile yaptığı basın toplantısında Gülen'in öldüğünü teyit etti.

Gülen'in öldüğünü istihbarat kaynaklarının doğruladığını söyleyen Fidan, "Bu karanlık örgütün lideri ölmüştür. Terörle mücadelede milletimizin kararlılığı devam edecektir" dedi.

CHP lideri Özgür Özel: 'Sadece kurucusu öldü, örgüt ortada duruyor'

Silivri Cezaevi'nde Selahattin Demirtaş'ı ziyareti sonrası konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel de "Fethullah Gülen'in Türkiye'de yargı önünde hesap vermesini isterdik, olmadı" mesajı verdi.

CHP lideri Özel, "Sadece kurucusu öldü, örgüt ortada duruyor. Bu sinsi örgüte karşı herkes tetikte olmalıdır" uyarısını da yaptı.

CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da X hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben, "Devletin kılcal damarlarına varıncaya kadar tüm kurumlarına yerleşmelerinde emeğin ve desteğin hiç az değil..." dedi ve ekledi:

"Anlaşılan onunla hesabımız ahirete kaldı! Ahirete bırakmadan seninle olan hesabımızı görmek ümidiyle, bağımsız yargı'nın önünde..."
kaynak: aa

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski